Meedia: Sildaru suurim konkurent Gu on viimase veidi enam kui aastaga teeninud 26,5 miljonit eurot

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eileen Gu.
Eileen Gu. Foto: Francisco Seco/Scanpix

Freestyle-suusatamises on viimastel aastatel aina paremaid tulemusi näidanud Hiinat esindav Eileen Gu. Kui tulemused on suurepärased suusarajal, siis edukas on ta ka spordist eemal.

Eileen Gu on vaieldamatult Pekingi olümpiamängude suurim staar ja seda just Hiinas. 2019. aastal tegi ta ju valiku esindada Pekingis just Hiinat ehk enda ema koduriiki. Lisaks sellele, et ta saab osaleda n-ö oma kodustel olümpiamängudel, teenis ta ohtralt sponsorlepinguid. Sponsorite meelitamisele aitab kaasa ka fakt, et tal on Pekingis ette näidata juba üks kuld ja üks hõbemedal.

Gu on Hiinas tõeline reklaamnägu ning teda võib märgata sisuliselt igas Hiina nurgas. Kohaliku väljaande Tianxiashangwangi teatel on freestyle-suusataja pannud veidi enam kui aastaga tasku 26,5 miljonit eurot.

Tema suurimaks sponsoriks on Hiina rõivabränd Anta, kelle vormis Gu ka talimängudel võistleb ning Luckin Coffee, mis müüb erinevaid jooke. Kokku on tal Hiinas enam kui 20 sponsorlepingu.

Sisuliselt on kõik asjad läinud müügiks, kus Gu pilt peale pandud. Näiteks müüdi mitmeid kordi välja kõik topsihoidjad, kus oli sportlase nägu peal. «Ta on kuldne täht maailma kõige kiiremini areneva majandusega riigis,» sõnas USA ekspert Mike Hanley.

«Temast võib saada talispordi Tony Hawk Hiinas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles