Treener: Kamilat peksti, peksti ja lõpuks tapeti. Hõbeda võitnud venelanna lubas karjäärile joone alla tõmmata (4)

Karl Mihkel Eller
Copy
Kamila Valijeva 2022. aasta taliolümpial Pekingis.
Kamila Valijeva 2022. aasta taliolümpial Pekingis. Foto: MANAN VATSYAYANA / AFP / Scanix

Pekingi olümpia iluuisutamise naiste üksiksõidu lõpplahendus kujunes dramaatiliseks. Venemaa olümpiakomiteed esindanud Anna Štšerbakova võitis 255,95 punktiga kulla, kuid võistlusjärgselt valasid pisaraid hõbedale tulnud Aleksandra Trusova (251,73) ja medalita jäänud Kamila Valijeva (224,09).

Trusova oli pettunud, et ei saanud kulda, kuigi tegi esimest korda olümpiamängude ajaloos viis neljakordset hüpet, kuid jäi ikkagi Štšerbakovale alla. Hõbedanaine ei suutnud emotsioone Venemaa ajakirjanikega suheldes vaka all hoida.

«Ma vihkan seda sporti! Ma ei lähe poodiumitseremooniale. Kõik on võitnud kuldasid, kuid mina mitte. Ma ei kavatase enam mitte kunagi jääle minna!» põrutas Trusova, kes lisas, et tema arvamus treeneri Eteri Tutberidze kohta pole muutunud, pidades silmas, et juhendaja oli lohutamise asemel talle karmilt nähvanud.

Olümpial dopinguskandaali sattunud ja üksiksõidus esimesena medalita jäänud Valijeva meediale kommentaare ei jaganud, kuid sõna võttis tunnustatud Venemaa treener Tatjana Tarasova. «Valijevat peksti, peksti ja lõpuks tapeti,» ütles treener, lisades, et sportlane ei saanud oma vabakava esitusega hakkama.

Ainuke venelannadest, kes pisaraid ei valanud, oli kullanaine Štšerbakova. «Mulle ei jõua siiani kohale, et olümpia on läbi. Olen lihtsalt õnnelik, rohkem emotsioone pole. Ma ei mõista siiani, mis juhtus,» rääkis ta kulla toonud vabakavast.

Kahe venelanna järel teenis üksiksõidus pronksi jaapanlanna Kaori Sakamoto (233,13). Eva-Lotta Kiibus leppis olümpiadebüüdil 21. kohaga ja sai 171,75 punkti.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles