VIDEO Saksamaa kahevõistleja pingutas nii, et veri suust väljas

Karl Mihkel Eller
Copy

Kahevõistluse meeskonnavõistlusel Saksamaa kolmandat vahetust sõitnud Eric Frenzel jättis endast kõik rajale ning sülitas pärast 5 km suusasõitu lumel lebades verd. Saksamaa tuli lõpuks hõbedale ning kuigi lilletseremooniale väsinud Frenzel ei ilmunud, siis kinnitas koondise arst, et tema tervisega on kõik korras.

Frenzel oli sarnaselt Kristjan Ilvesele ja norralasele Jarl Magnus Riiberile olnud poolteist nädalat isolatsioonihotellis, sest andis positiivse koroonaproovi. Sakslane üritas murdmaarajal konkurentide tempos püsida, kuid sõitis ennast täiesti tühjaks ning sülitas finišis verd.

«Eric oli täiesti läbi. Tal on nüüd juba palju parem, ta taastub,» kommenteeris treener Hermann Winbruch ARD-le, et Saksamaa koondise arstid suutsid 33-aastase Frenzeli jalule turgutada.

Kuigi Frenzel ei osalenud lilletseremoonial, siis leidis ta hiljem endas jõudu jagada kommentaare ARD-le. «Jah, nüüd on kõik hästi. Vaatasin Vinzenzi (neljandast vahetust sõitnud Geiger – toim.) sõitu, aga sain alles nüüd teada, et võitsime hõbeda. Mul on nii hea meel, et nad suutsid minu jama parandada.»

Saksamaa kaotas enne viimast vahetust hiljem kulla võitnud Norrale 36,9 sekundit ning medalist lahutas neid 26 sekundit. Ankrumees Geiger tegi aga supersõidu ja tõstis Saksamaa hõbedale, pronksi võitis Jaapan ja Austria jäi medalita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles