Valijeva treener süüdistas sportlast liiga lihtsalt allaandmises (4)

Karl Mihkel Eller
Copy
Kamila Valijeva (keskel) ja Eteri Tutberidze (paremal).
Kamila Valijeva (keskel) ja Eteri Tutberidze (paremal). Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Venelanna Kamila Valijeva jäi iluuisutamise naiste üksiksõidus esimesena medalita ning puhkes pärast võistlust nutma. Tema kõrval olnud treener Eteri Tutberidze küsis telekaamerate ees, miks sportlane liiga lihtsalt alla andis.

Neljanda koha saanud Valijeva on olnud mitu nädalat maailma uudismeedia huviorbiidis, sest selgus, et tema 25. detsembril antud dopinguproov oli positiivne, kuid kuna tegemist on 15-aastase sportlasega, siis rakenduvad talle erireeglid ja ta sai olümpial võistelda.

Valijeva tegi oma vabakavas hulga vigu ja lahkus jäält pisarates. Teda võttis kohe vastu treener Tutberidze, kelle esialgsed sõnad jäid kaamerasse. «Miks sa selle minema lasid? Miks sa lõpetasid võitlemise? Sa lasid selle Axeli järel minema, miks?»

Endine iluuisutaja Adam Rippon ütles Eurospordile, et Valijevat ümbritsevad täiskasvanud on noort sportlast täiesti alt vedanud.

Valijeva kuulus Venemaa olümpiakomitee koondisesse, mis võitis kulla võistkonnavõistluses, kuid Rahvusvaheline spordiarbitraaž otsustab hiljem, kas see medal jääb neile alles või mitte.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles