VIDEO ⟩ Kuldmedal suusakrossis kindlustas Rootsile läbiaegade edukaima taliolümpia

Postimees Sport
Copy

Rootslanna Sandra Näslund võitis Pekingi olümpial suusakrossi finaali, mis tähendas, et Rootsi koondis on olümpial võitnud seitse kulda ja kokku 15. medalit ning on sellega teinud enda jaoks läbiaegade edukaima olümpia, sest Pyeongchangis võideti samuti seitse kulda, kuid kokku 14 medalit.

Näslundi võit suusakrossi finaalis oli veenev, kuid tema taga toimus korralik võitlus medalite eest. Rootslanna järel libises üle finišijoone Marielle Thompson Kanadast ning kolmandana Šveitsi esindav Fanny Smith.

Kuid šveitslanna pidi finišialas kümme minutit küüsi närima, sest kohtunikud kontrollisid, kas Smith pääses medalile reegleid rikkudes. Tuli välja, et Smith põrkas kokku sakslanna Daniela Maieriga, kes tuli neljandaks ning kuna šveitslanna tulemus tühistati, siis tõusis pronksile Maier.

Tulles tagasi Rootsi medalite juurde, siis järelejäänud kolme võistluspäevaga olümpial on neil veel päris mitu võimalust kulda ja karda juurde võita.

Rootsi on medalitabelis neljandal kohal, nende ette jäävad vaid tabelit juhtiv Norra (29 medalit, 14 kulda, 7 hõbedat ja 8 pronksi), Saksamaa (22 medalit, 10 kulda, 7 hõbedat, 5 pronksi) ja USA (21 medalit, 8 kulda, 8 hõbedat ja 5 pronksi). Võõrustajamaa Hiina on viiendal kohal 13 medaliga, neist seitse on kuldset, neli hõbedat ja kaks pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles