Pekingi olümpial positiivse dopinguproovi andnud suusataja lõpetab karjääri (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Valentõna Kaminska.
Valentõna Kaminska. Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP/Scanpix

Ukraina murdmaasuusataja Valentõna Kaminska andis 10. veebruaril Pekingi olümpiamängudel dopinguproovi, mis osutus positiivseks. 34-aastane suusataja jagas keelatud ainete kasutamise kohta kommentaare ja kinnitas, et lõpetab sportlaskarjääri.

Kaminska dopinguproovist teatas kolmapäeval Rahvusvaheline testimisagentuur (ITA) ning päev hiljem murdis ukrainlanna vaikuse. «Ma ei mõista, kuidas see juhtus. Uudis dopinguproovist oli šokeeriv. See on täielik katastroof ja tundub, et maailm pöördub peapeale.

See võib kõlada imelikult, aga ma ei ole kunagi dopingut kasutanud. See pole mitte ainult keelatud, vaid ka väga loll asi, mida sportlasena teha.

Mul on väga-väga kahju. Ma ei suuda kunagi koguda tõendeid, et ma pole keelatud aineid kasutanud,» ütles Kaminska Instagramis ja teatas ühtlasi sportlaskarjääri lõpetamisest.

Kaminska organismist leiti kolme keelatud ainet, mis on katnud Maailma antidopingu agentuuri (WADA) nimekirja. Ukrainlannal on keelatud Pekingi olümpial võistlemine, tema B proov avatakse hiljem.

Kaminska parim tulemus oli neil mängudel 70. koht sprindis. Ta kuulus ka Ukraina teatenaiskonda, mis sai 18. koha. 34-aastase suusataja parim tulemus olümpiamängudelt pärineb 2018. aastast, kui ta sai 30 ühisstardist sõidus 45. koha.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles