Laskesuusalegend teatas üllatuslikult karjääri jätkamisest: see on olnud kui sõit Ameerika mägedel

Karl Mihkel Eller
Copy
Simon Eder.
Simon Eder. Foto: Christian Bruna/EPA/Scanpix

Kahekordne olümpiamedalist, laskesuusataja Simon Eder osaleb Pekingis oma viiendal olümpial ning seni pole võistlused tema jaoks loodetud rada kulgenud. Samas kinnitas järgmisel nädalal 39. sünnipäeva tähistav austerlane, et jätkab MM-sarjas sõitmist ka järgmisel hooajal.

Teenekas austerlane ihkab järgmisel hooajal karjääri jätkata ning ei kavatsegi suuski ja püssi nurka visata. «Tundub, et sõidan veel ühe hooaja. Sel hooajal on veel võistlusi, mis motiveerivad mind jätkama,» ütles ta Austria meediale päev enne ühisstardist sõitu.

Eder, kes pole tiitlivõistlustel palju kulda ja karda võitnud, võrdleb oma karjääri kui sõiduga Ameerika mägedel. «Ei tohi kunagi lasta ennast ebaõnnestumistest häirida, tuleb keskenduda järgmisele võistlusele,» ütles tiitlivõistlustelt kokku seitse medalit võitnud Eder, kes pole kunagi küündinud kõige säravama medalini. Tema ainus tiitlivõistluste kuld pärineb 20 aasta taguselt juunioride MMilt, kus võitis 15 km tavadistantsi.

Ederi parim tulemus senistel mängudel on olnud 18. koht sprindis, kuigi karjääri jooksul on ta olümpial suutnud individuaalvõistlusel suutnud Sotši mängudel tulla neljandaks. Tema medalid pärinevad teatesõitudest, 2010. aastal Vancouveris hõbe ja 2014 Sotšis pronks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles