TIPPHETKED ⟩ Laskesuusakuningaks kroonitud Bö tegi olümpiaajalugu

Karl-Joosep Küngas
Copy

Johannes Thingnes Böst sai aegade parim laskesuusataja ühtedel olümpiamängudel. Ta sai Pekingis lõpuks kaela neli kuldmedalit ja ühe pronksi.

Bö krooniti olümpiavõitjaks nii segateatesõidus kui ka Norra meeskonna rivistuses. Individuaalselt õnnestus tal kuldmedal võita nii sprindis kui ka tänases ühisstardiga sõidus. Auhinnakappi sai ka lisada 20 km tavadistantsilt teenitud pronksmedal.

Meeste ühisstardiga sõidus polnud seejuures võitjas vähematki kahtlust. Bö haaras alates teisest ringist edu, mida järjepanu ainult kasvatas. Olümpiakuld tuli isegi nelja trahviringi läbimisel.

Nõnda on Pekingis viis medalit võitnud Bö ühtede olümpiamängude arvestuses ajaloo edukaim laskesuusataja. Enne tänavust oli parimana võitnud Ole Einar Björndalen 2002. aastal Salt Lake City mängudelt neli kuldmedalit. Siiski tasub mainida, et toona oligi norralasel võimalik võita maksimaalselt neli medalit. Böl oli maksimaalselt võimalik teenida kuus medalit.

Tänase sõiduga jõudis Bö medalisaagiga järele ka Fillon Maillet'le, kes sai Pekingis kaela kaks kulda ja kolm hõbedat.

Kui aga vaadata edukaimaid laskesuusatajaid olümpiaajaloos, siis hoiab endiselt 13 medaliga esikohta Björndalen, kes krooniti kokku kaheksakordseks olümpiavõitjaks. Bö tõusis selles arvestuses teisele kohale. Tal on kokku auhinnakapis kaheksa medalit, millest viis kuldsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles