TIPPHETKED ⟩ Rootsi unistus olümpiafinaalist purunes. Kapten: ma pean sellega elu lõpuni elama

Postimees Sport
Copy

Pekingi olümpia hokiturniiri poolfinaalis kaotas Rootsi karistusvisetega Venemaale ning ühtlasi purunes nende lootus pääseda finaali, kus neid ootas ees Soome.

1:1 viigiga lõppenud normaal- ja lisaaja järel alustati karistusvisetega, kus Venemaal oli enne viiendat viset selg vastu seina. Jegor Jakovlev mängis aga rootslaste väravavahi Lars Johanssoni üle. Seejärel eksiti palju, kuniks Arseni Gritsjuk realiseeris venelaste otsustava karistusviske.

Üks karistusviskel eksinu oli Rootis kapten Anton Lander, kes raputas ka endale tuhka pähe. «Mul on oma strateegia, kuidas karistusviset sooritada. Hooaja jooksul on see olnud edukas, aga täna ei tulnud see välja. Peane sellega elama elu lõpuni. Aga nii see on ja see on hoki. Mõnikord võidad valusaid matše, vahel kaotad raskeid,» ütles meeskonna kapten Expressenile.

Karistusvisked:

Rootsi meedias avaldasid eksperdid, et karistusviskeid sooritanud mängijate järjekord oli taktikaliselt vale, mõned mängijad näitasid natuke näpuga kohtuniku suunas, kes tegi kohtumise teises pooles küsitavaid otsuseid.

Homme kell 15.10 algavas pronksikohtumises on Rootsi vastane Slovakkia. Venemaa ja Soome finaal algab pühapäeval kell 06.10.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles