PM PEKINGIS ⟩ Pakasemaratoni lõpuni sõitnud Alev: riietusruumis mehed lihtsalt värisesid ja karjusid

Karl Juhkami
, reporter
Copy

Pekingi olümpia suusakuningaks krooniti venelane Aleksandr Bolšunov, kes edestas meeste lühendatud vabatehnikamaratonis kaasmaalast Ivan Jakimuškinit 5,5 ja norralast Simen Hegstad Krügerit 7 sekundiga. Ainsa eestlasena stardis olnud Alvar Johannes Alev tuli üle lõpujoone 36ndana, kaotades oma kolmanda kuldmedali teeninud Bolšunovile 4.55,7.

Kui esialgu pidanuks mehed maratonirajale pääsema Hiina aja järgi kell 14, siis Zhangjiakou olümpiaorus valitsevate külmakraadide ja tugevate tuuleiilide tõttu nihutati sõidu algusaega tunni võrra edasi. Lisaks otsustasid kohtunikud sportlaste turvalisusele rõhudes lühendada ka distantsi ning ettenähtud 50 km asemel sõideti täna 28,4 km.

Enne sõitu leidis säärane otsus suusaringkondades palju kriitikat – stiilis, mis maraton see selline on! – , kuid pärast võistlust pressitsoonis sportlastelt ja treeneritelt teema kohta pärides, oli enamik arvamusel, et otsus oli pigem õigustatud.

«Sama mees võitnuks niiehknaa,» oli näiteks Šveitsi suusakoondise eestlasest peatreener Kein Einaste veendunud, kuid lühendamisotsust kaitstes rõhus ta pigem sellele, et osad sportlased nägid pärast võistlust tõesti hädised välja. Seda tunnistas ka Alvar Johannes Alev, kes rajal siiski suusatas, mitte ei kannatanud.

Meeste maratoni tulemused:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles