Kolmekordne olümpiahõbe: Bolšunovi saavutusi ei suuda veel aastaid meist keegi korrata (6)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aleksandr Bolšunov.
Aleksandr Bolšunov. Foto: Liu Chan/Scanpix

Venemaa suusatäht Aleksandr Bolšunov krooniti Pekingis suusakuningaks ning tema esitused olid muljet avaldavad. Kolmekordseks olümpiavõitjaks kroonitud venelast tunnustas ka kaasmaalane Maksim Võlegžanin.

2014. aastal Šotsi mängudel kolm hõbemedalit võitnud Võlegžanin ei usu, et lähiaastatel keegi venelastest nõnda vägevalt suusamaailma tõuseb. Bolšunovi kolm olümpiakulda ühtedelt mängudelt on lihtsalt saavutus, mida pole liiga kerge korrata.

«Bolšunov on tõeline suusakuningas. Olümpiamängudelt kolm kulda võita, kõlab uskumatult,» lausus Võlegžanin. «Ma arvan, et meist ei suuda keegi isegi mitte sarnaseid saavutusi lähiaastatel korrata.»

Pekingi mängude suusaradadel oli Venemaa esinumber selgelt konkurentidest edukam. Tema saagiks jäi kokkuvõttes kolm kulda, üks hõbe ja üks pronks. Venelase suurim konkurent Johannes Hösflot Kläbo lahkub Hiinast kahe kulla, ühe hõbeda ja ühe pronksiga.

Enne maratoni olidki mehed ühe pulga peal, ent norralane katkestas võistluse veidi peale poolt distantsi. «Kläbo jahtis ainult kulda. Ta nägi, et pole täna selleks võimeline ja tuli suusarajalt maha. Kindlasti oli ta veidi pettunud,» lisas Võlegžanin.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles