Soome suusataja peenis jäätus keset olümpiamaratoni: see oli talumatu valu

Postimees Sport
Copy
Remi Lindholm.
Remi Lindholm. Foto: Jeon Heon-kyun/epa/scanpix

Laupäeval toimus Pekingi taliolümpial meeste murdmaasuusatamise maratonivõistlus, kuid külma ilma tõttu oli tavapärase 50 km asemel kavas 30 km distants. 28. koha saanud soomlane Remi Lindholm tunnistas pärast võistlust, et tal jäätus keset võistlust peenis ja see tekitas talumatut valu.

Finišisse jõudes asetas Lindholm suguelundi soojendamiseks sellele soojakoti. Pärast võistlust ajakirjanikega vestelnud soomlane meenutas, et temaga on sarnane asi toimunud ka varem, hooaja alguses Rukal.

Kas Hiinas oli «jäisem» kogemus? «Oli küll. See oli talumatu valu. Asetasin kottidele kuumakoti, sellest oli abi,» rääkis Lindholm Iltalehtile. Naljatledes uuriti, et kas suusataja on pärast selliseid üleelamisi veel võimeline elus lapsi saama. Lindholm avas, et on.

Koondisekaaslane Ristomatti Hakola kasutab näiteks erilist aluspesu, et sellist probleemi vältida. Kas Lindholm on ka sellele mõelnud? «Tuleb temalt nõu küsida. Nüüd on selleks hilja, sest ta lendas reedel koju,» ütles Lindholm.

Zhangjiakou suuastaadionil toimunud meeste maratoni pikkuseks kujunes 28,4 km ning külmakraade mõõdeti 15, kuid arvestades tuulekülma saadi näiduks -26 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles