Kläbo võttis olümpiale kaasa leivalaadungi

Postimees Sport
Copy
Norway's Johannes Hoesflot Klaebo (Front) celebrates as he crosses the finish line ahead of Finland's Joni Maki (Rear C) for Norway to win the men's team sprint classic final event during the Beijing 2022 Winter Olympic Games on February 16, 2022, at the Zhangjiakou National Cross-Country Skiing Centre. (Photo by Pierre-Philippe MARCOU / AFP)
Norway's Johannes Hoesflot Klaebo (Front) celebrates as he crosses the finish line ahead of Finland's Joni Maki (Rear C) for Norway to win the men's team sprint classic final event during the Beijing 2022 Winter Olympic Games on February 16, 2022, at the Zhangjiakou National Cross-Country Skiing Centre. (Photo by Pierre-Philippe MARCOU / AFP) Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Viiekordne olümpiavõitja Johannes Hösflot Kläbo avaldas, et võttis Pekingi olümpiale kaasa erilist leiba.

«Seekord ei küpsetanud mulle leiba vanaema, vaid isa. See pole küll nii hea kui vanaema oma, aga päris hea. Mul on palju leiba. Ma ei oska täpselt öelda, kui palju. Ma arvan, et umbes 20 pätsi. Mul on kaasas terve kott, mis on leiba täis,» rääkis Kläbo pressikonverentsil.

Pekingis neli medalit võitnud norralane ütles, et tegemist on erilise leivaga, sest ta on mitme toiduaine suhtes allergiline. «Selle siia toomine oli väga oluline. Mul oleks võinu tekkida kõhuprobleemid ja muud hädad, kui ma poleks seda teinud. Mul on seda leiba vaja.»

Miks ei teinud Kläbole leiba vanaema? «Enne Pekingisse minekut oli meil Oslos vaid kaks päeva aega ja isa oli pikka aega karantiinis, et saaks need paar päeva minuga veeta. Otsustasime, et nii oli koroonaviirust arvestades kõige turvalisem,» põhjendas Kläbo, mis pidi pagari ülesandeid täitma isa.

Kui meeste jaoks on murdmaasuusatamise programm olümpial lõppenud, siis võib öelda, et ehk ei olnud oma leivast abi. Kuigi tema auhinnakapp täienes ikkagi kahe olümpiakullaga (sprint ja sprinditeade), siis maratonivõistluse katkestas ta kolmandal ringil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles