TIPPHETKED Suure apsaka teinud Hiina paar võitis sellest hoolimata ihaldatud olümpiakulla

Postimees Sport
Copy

Pekingi olümpia iluuisutamise paarissõidu võitnud Hiina paar Sui Wenjing ja Han Cong olid lähedal kullast ilma jäämisele, sest vabakavas lipsas sisse suur apsakas, mis pani Wenjingi pärast esitust pisaraid valama. Lõpuks võeti Venemaa paari Jevgenia Tarasova ja Vladimir Morozovi eest kuldmedal vaid 0,63 punktiga.

Nelja aasta eest Pyeongchangi talimängudel hõbedaga leppima pidanud Wenjing ja Cong võitsid kodupubliku ees nüüd kulla. Võõrustajatele ilmselt viimase olümpiamedali toonud iluuisutajad panid skandaalidest räsitud uisuprogrammile väärika punkti.

«Esimene suur eksimus. Kuld on siin läinud kindlapeale,» ütles Kanal 2-s ülekannet kommenteerinud Liina-Grete Lilender. Samas ei kaotanud kogenud iluuisutajad närvi ja kava teine osa tuli neil välja suurepäraselt ning pani isegi ahhetama paljunäinud treeneri.

«Väga kahju, sest selle Salchowi taha jäi kuskil viis punkti kindlasti. Närvide mäng,» kommenteeris Lilender. Mõne hetke pärast punktisummat kuuldes sai aga Hiina juubeldus alata, sest venelaste ees võeti napp võit.

«Ma olen nii õnnelik. Mul on tunne, et kõik minu unistused täitusid,» õhkas Sui pärast võistlust jagades kommentaare maailmameediale. Hiina võitiski iluuisutamises vaid ühe medal, milleks oli paarissõidu kuld.

Üldises medalitabelis on Hiina kolmandal kohal üheksa kulla, nelja hõbeda ja kahe pronksiga. Taliolümpia kahele edukamale koondisele – Norrale (15 kulda, kaheksa hõbedat ja 12 pronksi) ja Saksamaale (11 kulda, kaheksa hõbedat, viis pronksi) pole neil võimalik püüda, kuid kohe kuklasse on hingamas USA (kaheksa kulda, üheksa hõbedat, seitse pronksi) ja Rootsi (kaheksa kulda, viis hõbedat, viis pronksi).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles