TIPPHETKED Slovakkia joovastus olümpiapronksist: näitasime kõigile, et oskame ka jäähokit mängida (1)

Karl Mihkel Eller
Copy

Slovakkia alistas Pekingi olümpiamängude hokiturniiri pronksimatšis 4:0 Rootsi. Ajaloolise esimese olümpiamedali võitnud slovakid olid saavutused üle õnnelikud ning jäähokikoondist õnnitles ka riigi president isiklikult.

«Ma loodan, et kõik on meie üle uhked. Mängisime terve turniiri väga motiveeritult. Näitasime kõigile, et slovakid oskavad hokit mängida,» ütles Slovakkia koondislane Marek Hrivik telekanalile RTVS.

Tuli välja, et olümpiamängude C-alagrupp oli ülitugev. Nelja parema sekka pääses sealt tervelt kolm koondist. Pühapäeval finaalis mängiv Soome, ja pronksimängus kohtunud Rootsi ja Slovakkia.

Slovakkia oli olümpiamedalile lähedal ka 2010. aastal Vanouveris, kuid siis näpsas selle nende eest Soome. Slovakkia unistas suurelt ning heas hoos jäähokimängijad lootsid ühel hetkel ka finaali pääseda, kuid tuleb oodata järgmise olümpiani.

«Kogu turniir oli füüsiliselt ja mentaalselt raske. Tahtsime kulda, kuid pronks on ka suurepärane ja me oleme õnnelikud,» ütles ründaja Pavol Regenda Slovakkia ajalehele Novy Cas.

Slovakkia president Zuzana Caputova saatis samuti meeskonnale omapoolsed õnnitlused. «Aitäh, et te kunagi alla ei andnud. Tõite igasse Slovakkia kodusse täna rõõmu. Tuletasite meelde, et üheskoos saab olla edukas. Oleme teie üle nii uhked!»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles