Olümpiavõitja Valijevast: nad tapsid maailma kõige andekama iluuisutaja (6)

Christopher Krutto
Copy
Kamila Valijeva.
Kamila Valijeva. Foto: Bernat Armangue

Iluuisutamises paarisvõistlusel 2006. aastal Torinos olümpiavõitjaks kroonitud Maksim Marinin on äärmiselt pettunud selles, mis toimub Kamila Valijeva ümber.

Mäletatavasti andis Valijeva 25. detsembril positiivse dopinguproovi, mis tuli välja olümpia ajal. Ometi lubas rahvusvaheline spordiarbitraaž (CAS) tal mängudel osaleda. 15-aastane neiu hoidis lühikava järel küll esikohta, kuid vabakavas tema närv enam vastu ei pidanud ning lõpuks pidi ta piirduma neljanda kohaga.

«Teha läbi see, mida Valiejva tegi, oleks isegi täiskasvanule raske. Ta oli sellise psühholoogilise surve all! Kui ta oleks minimaalsete eksimustega uisutanud, olnuks see ime. Aga ime ei juhtunud,» rääkis Marinin Championatile.

«Ma loodan, et ta osaleb veel mõnel olümpial. Nad tapsid maailma kõige andekama iluuisutaja. See on kurb, sest eriti üksiksõidus sa ei tea, kas saad teise võimaluse. Sport on siin ja praegu, minevikku ei saa tagasi tuua,» sõnas ta. Ühtlasi kiitis ta esimeseks tulnud Anna Štšerbakovat ja teiseks jäänud Aleksandra Trusovat.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles