Mürgituse seljatanud ja 17 kilomeetrit krampidega suusatanud olümpiahõbe: arvasin, et suren

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jessie Diggins kompas inimvõimete piire.
Jessie Diggins kompas inimvõimete piire. Foto: MAXIM SHIPENKOV/EPA/Scanpix

Pekingi taliolümpia murdmaasuusatamise viimasel alal, naiste 30 kilomeetri vabatehnikasõidus teenis Jessie Diggins hõbeda elu raskeima pingutusega.

Eelnevalt individuaalsprindis pronksi teeninud ameeriklanna oli väga heal tasemel ka maratonis, ent teine koht ei tulnud sugugi lihtsalt. 

«Võistlus oli väga emotsionaalne. See oli mu elu üks raskemaid asju. Eriti, kuna 30 tundi varem sain toidumürgituse. Sellepärast arvasin finišijoont ületades, et ma suren,» ütles Diggins vaatamata ülikeerulisele sõidule naerulsui. 

«Mu jalad oli vähemalt 17 kilomeetri jooksul krampis. Ma ei tea, kuidas finišisse jõudsin. See on imeline. Siia võistlusesse läks kogu mu viimnegi energia. Aga fännide nii suure toetuse tõttu ei saanud ma alla anda. Andsin endast tõesti kõik.»

30-aastane suusataja lisas, et päev enne võistlust ei püsinud tal toit põhimõtteliselt üldse sees. Diggins tunnistas, et ta veetis suurema osa ajast voodis ning sundis end midagigi sööma. Seda arvesse võttes oli hõbedale tulek väike ime. 

Olümpiamaratoni võitis ülekaalukalt Therese Johaug. Diggins kaotas talle 1.43,3. Pronksi võitis soomlanna Kerttu Niskaken (+2.33,3). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles