Valijeva teenis Putini ja kogu riigi toetuse (9)

Postimees Sport
Copy
Kamila Valijeva.
Kamila Valijeva. Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Pekingi olümpial dopinguskandaali sattunud noort Venemaa iluuisutajat Kamila Valijevalt ootas kodumaal soe vastuvõtt. Talle avaldas toetust ka riigi president Vladimir Putin. 

Paar päeva tagasi Hiinast koju jõudnud sportlast olid Moskva lennujaamas toetusplakatite ja lilledega tervitamas sajad inimesed. Nende hulka kuulus ka endine Venemaa hokistaar, praegune poliitik ja Putini sõber Vjatšelav Fetisov, kes Valiejavaga põgusalt suhtles.

«Tulin spetsiaalselt Kamila pärast lennujaama. Ma pole kunagi rohkem ühestki sportlasest hoolinud kui temast. Ta ei suhelnud fännidega? Mõistan teda endise sportlasena hästi. Kujutan ette, kui raskes seisus ta võis olla,» vahendas Fetisovi portaal Championat.

«Ütlesin talle, et terminalist väljudes võiksid taas naeratama hakata. Selgitasin talle, et neli aastat möödub kiirelt. Kinnitasin talle: sa suudab muuta stereotüüpi, et noored meistrid suudavad võita vaid ühel olümpial.»

Fetisov lisas: «Meil oli hea vestlus. Kõik peavad mõistma, mida ta läbi elas. Ta on suurepärane inimene. Tal on nii Venemaa presidendi kui ka kogu spordiringkonna toetus.»

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles