Pekingist naasnud koondise lennuk pidi tugeva tormi tõttu maanduma Oslos

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jonna Sundling.
Jonna Sundling. Foto: LINDSEY WASSON/Scanpix

Pekingi taliolümpiamängud on lõppenud ning sportlased naasmas tasapisi kodumaale. Esmaspäeva õhtul pidanuks koju jõudma ka Rootsi koondislased, ent nende lennuk maandus hoopis Norras.

Rootsi koondise lennuk pidi esmaspäeva hilisõhtul maanduma Stockholmi Arlanda lennuväljal, ent tugeva lumetormi tõttu polnud see võimalik. Sestap otsustas lennukikapten suunduda Oslosse, kus olid maandumiseks oluliselt paremad tingimused.

Mõistagi polnud säärane valik kellelegi meelepärane, ent kõik mõistsid olukorda. «Meie perekonnad on juba Arlandas ootamas ja oleks väga meeldiv neid juba näha. Loodetavasti jõuame peagi ikkagi koju,» lausus Rootsi olümpiakomitee pressiesindaja Lars Markusson Rootsi meediale.

Tolles lennukis olid nii Rootsi koondise murdmaasuusatajad kui ka kurlingu võistkonnad. Nende hulgas ka Frida Karlsson, Ebba Andersson, Jonna Sundling, Charlotte Kalla, Emma Ribom, Jens Burman, William Poromaa ja Calle Halfvarsson.

Rootsi võitis Pekingi talimängudelt kokku 18 medalit: kaheksa kulda, viis hõbedat ja viis pronksi. Sellega paigututi medalitabelis kõrgele viiendale kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles