Kriitikarahe alla sattunud Tutberidze 15-aastase Valijeva skandaalist: kes eile naeratas, ründas nüüd nagu šaakal

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eteri Tutberidze enda juhendatava Kamila Valijevaga.
Eteri Tutberidze enda juhendatava Kamila Valijevaga. Foto: Sergei Bobylev/Scanpix

Pekingi olümpiamängude ajal pälvis väga palju tähelepanu Venemaa iluuisutaja Kamila Valijeva treener Eteri Tutberidze, kes nüüd lõpuks ka ise kriitikutele vastuse andis.

Tutberidze sattus jõulise kriitika alla pärast seda, kui tema juhendatav 15-aastane Valijeva sattus dopinguskandaali. Nimelt oli Valijeva 2021. aasta detsembris antud dopinguproovist leitud keelatud aineid.

«Kamila Valijeva – võistkonnavõistluse olümpiavõitja, meie täht. Ta on väga habras, ent samas tugev sportlane. Katsumus, mis talle langes, tuleb meil meeskonnaga läbi teha,» lausus treener sotsiaalmeedias.

«Kes eile meile naeratas, lahkus täna areenilt, ignoreeris täielikult tõrjuvalt ja ründas nagu šaakal. Ongi parem, et saatus otsustas need inimesed meie ümbert eemaldada,» jätkas Tutberidze.

Pekingi mängudel suutis Tutberidze välja vihastada veel mitmeid eksperte. Seda pärast naiste üksiksõidu vabakava. Nimelt kostitas ta 15-aastast Valijevat pärast ebaõnnestunud vabakava väga külmade küsimustega: «Miks sa selle minema lasid? Miks sa lõpetasid võitlemise? Sa lasid selle Axeli järel minema, miks?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles