Zelenskõi kutsus ROKi presidendi Bahmutisse visiidile (7)

Christopher Krutto
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi Bahmutis visiidil
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi Bahmutis visiidil Foto: Ukrainian P. Press Office/SIPA/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kritiseeris Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) presidenti Thomas Bachi, et too pooldab agressorriikide sportlaste rahvusvahelisse spordiellu naasmist.

ROK tuli sel nädalal välja avaldusega, kus rõhutati, et ükski sportlane ei tohiks oma passi tõttu jääda eemale 2024. aasta Pariisi olümpialt. Sellega anti mõista, et järgmisel aastal toimuvatel mängudel võiksid osaleda ka Venemaa ja Valgevene sportlased.

Aasia olümpiakomitee on ametlikult pakkunud venelastele ja valgevenelastele võimalust võistelda neutraalse lipu all nende korraldatud võistlustel.

«Kõik Venemaa sportlaste neutraalsed lipud on määritud verega. ROKi presidendi sõnavõttude üle saab olla vaid pettunud. Olen temaga korduvalt rääkinud ja pole kordagi kuulnud, kuidas ta kavatseb sporti sõjapropaganda eest kaitsta, kui Venemaa sportlased naasevad rahvusvahelistele võistlustele,» vahendab sport24.ua Zelenskõi sõnu.

Ta kinnitas, et Ukraina teeb kõik endast oleneva, et Venemaa sportlaseid ei lastaks rahvusvahelistele võistlustele, mille hulka kuulub ka Pariisi olümpia.

«Ukraina sportlased on sunnitud kaitsma oma lähedasi ja meie vabadust Venemaa agressiooni eest. Venemaa rünnakud on võtnud sadade ja sadade Ukraina meeste ja naiste elusid, kes võinuks oma talendiga spordimaailma rikastada. Ma kutsun härra Bachi Bahmutisse, et ta saaks oma silmaga näha, et neutraalsust ei eksisteeri,» lisas Ukraina president.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles