Sõõrumaa kinnitas, et EOK ei kavatse Pariisi olümpiat boikoteerida (9)

Christopher Krutto
Copy
Urmas Sõõrumaa.
Urmas Sõõrumaa. Foto: Konstantin Sednev

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) andis möödunud nädalal teada, et Venemaa ja Valgevene sportlastele soovitakse avada uks 2024. aasta Pariisi olümpiale. Eesti Olümpiakomitee (EOK) president Urmas Sõõrumaa kinnitas ETV saates «Esimene stuudio», et seda vaatevinklit ta ei jaga.

EOK president tunnistas, et tema jaoks ei tulnud ROKi avaldus üllatusena, sest taolisi jutte on juba pikemat aega diskuteeritud. Asja ei tee Sõõrumaa sõnul kergemaks ka fakt, et paljud maailma riigid ei taju Ukraina sõda nii valuliselt kui meie.

Lisaks kinnitas Sõõrumaa, et boikoti teed EOK minna ei soovi. «Ukrainal pole vist väga teist võimalust, aga meie seisukoht on olnud kogu aeg, et boikott on kõige viimane asi. Siis karistame ka enda sportlasi, aga meie kui spordiametnike ja spordiorganisatsiooni ülesanne on kuni viimase hetkeni seista sportlaste, eelkõige enda sportlaste eest.

Boikotid pole kuskile viinud ja fantaseerime, et kuidagi mingid Vene sportlased saavad neutraalse lipu all olümpiale, siis las see jääb nende olümpiamängude märgiks,» sõnas EOK president.

Küll kinnitas ta, et Eesti teeb tööd selle nimel, et agressorriikide sportlased jätta spordipeolt välja. «Ma tänagi rääkisin oma peasekretäriga (EOK peasekretär Siim Sukles – toim), ütlesin, et nüüd jalad kõhu alt välja, helistame läbi ja vaatame, mida me koos teha saame, et seda asja teravana hoida. Et ei saaks juhtuda, et Vene ja Valgevene sportlased pääseksid sinna,» kirjeldas Sõõrumaa.

Sõõrumaa püüab ROKi presidendist Thomas Bachist aru saada. «Püüan saada. Seal on midagi muud. Ma ütleks selle kohta, et loll jutt. Seal taga peab olema midagi muud. Lihtsalt püüd meeldida, midagi lepitada, või isegi kaugem, suurem ametikoht? Teadupärast tema ametiaeg 2025. aastal lõpeb.» 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles