Ukrainlasest poksitšempion Ussõk Bachile: Venemaa sportlaste medalid oleksid vere, surma ja pisarate medalid

Christopher Krutto
Copy
Oleksandr Ussõk.
Oleksandr Ussõk. Foto: JOSE SENA GOULAO/EPA/Scanpix

Ukrainlasest poksitšempion Oleksandr Ussõk kritiseeris teravalt Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) ideed, mille alusel soovitakse Venemaa sportlased lasta olümpiamängudele.

WBO, IBFi, WBA ja IBO tiitleid enda käes hoidev raskekaalupoksija on Venemaa sissetungi Ukrainasse korduvalt kritiseerinud ning haaras mõneks ajaks isegi relva, et aidata kodumaad kaitsta.

Seetõttu pole ka ime, et ta pole elevil ROKi plaanist lasta agressorriikide sportlased 2024. aasta Pariisi olümpiale. «Kallis härra [Thomas] Bach, ROK, ma sooviks teie poole pöörduda,» alustas Ussõk sotsiaalmeedias avaldatud postitust.

«Ma olen Ukraina sportlane. Võitsin 2012. aastal poksis olümpiakulla. Ma olen praegune raskekaalu maailmatšempion ja minu nimi on Oleksandr Ussõk.

Te soovite lasta Vene sportlased olümpiale võistlema. Venemaa relvajõud tungisid meie riiki ja tapavad tsiviilelanikke. Venemaa armee tapab Ukraina sportlaseid ja treenereid ja hävitab spordiväljakuid ja -halle. Venemaa sportlaste medalid oleksid vere, surma ja pisarate medalid.

Soovin sulle rahulikku taevast pea kohal ja et sul oleks hea tervis ning oleksid õnnelik,» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles