Putin: rahvusvahelise spordi juhid hävitavad olümpiavaimu ja -põhimõtteid (4)

Postimees Sport
Copy
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Host Photo Agency/Reuters/Scanpix

Spordimaailmas on praegu segane aeg, sest tasapisi võisteldakse 2024. aasta Pariisi olümpiamängude piletite eest. Endiselt pole aga täit selgust, milline on Venemaa ja Valgevene sportlaste saatus.

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) soovitas juba mõnda aega tagasi, et Ukraina sõja agressorriikide sportlased tuleks tagasi areenidele lubada. Tõsi, üsna rangete piirangute alusel. Näiteks puudub neil võimalus välja panna oma võistkond. Kõigil aladel ei hoita aga ühtset joont, mis teeb olukorra segaseks.

Eelmisel nädalal avaldasid Venemaa atleedid taaskord pahameelt. Sealsete sportlaste komitee ühisavalduses süüdistati ROKi diskrimineerimises. Pöördumises viidati – nagu ikka – ka inimõiguste piiramisele. 

«Meie hinnangul on loodud ohtlik pretsedent, kus ükski sportlane ei saa edaspidi olla kindel, et tema kodanikuõigusi austatakse ja täidetakse. Kõik otsused tuleks teha ranges kooskõlas seaduste ja olümpiahartaga, eranditult,» oli mustvalgelt kirjas.

«Venemaa sportlased on alati ja kõiges toetunud olümpiahartale, olümpismi väärtustele ja olümpiapere ühtsusele. Praegu elame ja peame edasi minema uute reeglite järgi. Säärane lahterdamine on alandav.»

Veidi hiljem võttis teemal sõnal ka Venemaa president Vladimir Putin. «Rahvusvahelise spordielu juhid eiravad olümpiapõhimõtteid ja hävitavad seeläbi olümpiavaimu,» vahendas tema mõtteid TASS. 

«Spordi suurim probleem on kommertsialiseerumine. See kaasa korruptsiooni ja seotuse poliitikaga. Sport, nagu ka kogu kaasaaegne maailm, muutub.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles