Kas ukrainlased peavad ROKile tõesti venelaste kohta järelevalvet tegema?

Jarmo Jagomägi
, reporter
Copy
ROKi president Thomas Bach.
ROKi president Thomas Bach. Foto: Yao Qilin / ZUMA Press / Scanpix

Eelmise aasta lõpus teatas rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK), et Venemaa sportlased lubatakse neutraalse lipu all ning mitmeid piiranguid järgides Pariisi suvemängudele. Aga kas reegleid ikka järgitakse?

Olümpial võistlemiseks peavad venelased muu hulgas tõestama Ukraina sõja vastasust ega tohi kuuluda kodumaa relvajõudude ridadesse. Mõnel on juba Pariisi pilet taskus, teised veel jahivad seda. Samas ei pruugi nad kõik olla aga tingimusi täitnud.

«Kallis härra president. Ukraina olümpiakomitee ja kogukonna nimel soovime veel kord siiralt ROKi tänada Ukraina sportlaste ja üldiselt spordi aitamise eest,» vahendab Inside The Games ukrainlaste olümpialiidu kirja.

«Pöördun teie poole veelkord Venemaa ja Valgevene sportlasi puudutava küsimusega. See puudutab eelkõige maadlust, kus pole meie hinnangul täidetud kõiki 2024. aasta Pariisi olümpial osalemiseks vajalikke nõudeid.»

Ukrainlaste hinnangul on kontroll viimasel ajal selgelt lõdvenenud. Kokku palutakse ROKil uurida 19 agressorriigi sportlast, kellest osa on juba ka olümpiapileti kindlustanud.

Kirjast selgus, et nii mõnigi eelnimetatuist on Ukraina sõda toetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles