Kanteri vallandanud maailmameister leidis Eestist uue treeneri (5)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Vasakult Priidu Niit, Kristjan Ceh, Mart Olman ja Egert Jõesaar.
Vasakult Priidu Niit, Kristjan Ceh, Mart Olman ja Egert Jõesaar. Foto: Kristjan Čeh / Facebook

Kettaheite maailmameister Kristjan Čeh lõpetas nädala alguses koostöö olümpiavõitja Gerd Kanteriga. 25-aastase sloveeni uueks treeneriks sai Mart Olman.

«Tunnen end oma uute võistkonnakaaslastega positiivselt ja motiveeritult. Keskendun oma uue treeneri Mart Olmaniga karjääri järgmiste verstapostide saavutamiseks,» kirjutas Čeh sotsiaalmeediasse.

Olmani kõige tuntumaks hoolealuseks on parasportlane Egert Jõesaar, kes saavutas mullu Pariisis peetud MMil kuuenda koha. Ta on osalenud ka kahtedel paraolümpiamängudel. 2016. aastal oli ta Rio de Janeiros kaheksas ja 2021. aastal Tokyos viies.

Čeh kuulub kettaheites maailma absoluutsesse tippu ning oma roll oli selles mängida ka Kanteril. Eestlase käe all sai 25-aastasest Čehist kolmekordne tiitlivõistluste medalist, mille krooniks oli 2022. aastal Eugene'is võidetud MM-kuld. Kuigi mullu Budapesti MMil tuli leppida hõbedaga, tundus, et kõik liigub soovitud rada mööda.

«Otsus [koostöö lõpetada] on temapoolne. Ega me tänasel hetkel väga detailidesse ei taha minna. Tal on ees oluline hooaeg, Euroopa meistrivõistlused ja olümpia. Arvatavasti me siin teemasse süvitsi ei lähe,» ütles Kanter Postimehele.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles