Venemaa ei kavatse Pariisi olümpiamänge boikoteerida

Karl-Joosep Küngas
Copy
Venemaa olümpiakomitee. Pilt on illustreeriv.
Venemaa olümpiakomitee. Pilt on illustreeriv. Foto: NATALIA KOLESNIKOVA

Sel suvel toimuvad Pariisi olümpiamängud, kus Venemaa sümboolikat kindlasti ei näe. Samas teatas Venemaa olümpiakomitee, et nad suurvõistlusi boikoteerida ei kavatse.

Venemaa olümpiakomitee president Stanislav Pozdnjakov teatas, ent nad kavatsevad toetada kõiki oma riigi sportlasi, kes osalevad Pariisi olümpiamängudel. Seda isegi olukorras, kus nende sportlastele on määratud selged nõudmised, millega rahul ei olda.

«Me ei astu kunagi sammu, et boikoteerida neid mänge. Oleme alati oma sportlastele toeks, ent rõhutame endiselt, et Rahvusvahelise Olümpiakomitee seatud tingimused meie osas on ebaseaduslikud, ebaõiglased ja vastuvõetamatud,» vahendas RIA Pozdnjakovi sõnu.

Teatavasti ei luba Rahvusvaheline Olümpiakomitee Venemaa ega Valgevene koondist Pariisi mängudele. Antud otsus võeti vastu möödunud aasta detsembris. Samas saavad osaleda agressorriikide sportlased, kes on valmis võistlema neutraalsetena. See tähendab, et riigisümboolikat mängudel kasutada ei tohi. Samuti ei tohi nad toetada Venemaa agressiooni Ukrainas.

Ukraina olümpiakomitee ongi tegemas kõike, et Rahvusvaheline Olümpiakomitee kontrolliks kõikide Venemaa ja Valgevene sportlaste tausta. Seda just selleks, et näha, milline on nende hoiak Ukrainas toimuva sõja suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles