Millise treeneriga asendas maailmameister Kanteri?

Postimees Sport
Copy
Vasakult Priidu Niit, Kristjan Ceh, Mart Olman ja Egert Jõesaar.
Vasakult Priidu Niit, Kristjan Ceh, Mart Olman ja Egert Jõesaar. Foto: Kristjan Čeh / Facebook

Eelmisel nädalal lõppes ootamatult kettaheite maailmameistri Kristjan Čehi ja eksässa Gerd Kanteri koostöö. Andekas sloveen leidis aga Eestist kiiresti uue juhendaja, Mart Olmani.

«Tunnen end oma uute võistkonnakaaslastega positiivselt ja motiveeritult. Keskendun oma uue treeneri Mart Olmaniga karjääri järgmiste verstapostide saavutamiseks,» kirjutas Čeh neljapäeval sotsiaalmeedias.

Kellega tegemist? Olman on endine vasaraheitja, kes pikalt juhendanud parasportlast Egert Jõesaart ning viimastel aastatel ka üsna värsket 60-meetri-meest Priidu Niitu.

«Võimalik, et jäin Kristjanile silma sellega, et oleme koos treeninglaagris olnud ja ta on näinud, kuidas olen teiste kettaheitjatega töötanud, mismoodi oleme analüüsinud tehnilisi heiteid või treeninguid planeerinud,» rääkis Olman usutluses ERRi spordile.

«Tema küsimus mulle oli väga selge, kas võin alustada sinu treeninggrupis koos teistega heitmist. Siis me arutasime, mida tema minult ootab. Minu ülesanne on ka aru saada, millised olid need treeningmetoodilised erinevused eelmise treeneriga võrreldes, et ma teaks, mida mina pean paremini tegema või vältima, et samasugust olukorda ei tekiks.»

Mitmekordset tiitlivõistluste medalisti ootab tänavu juunis ees Rooma EM ja paar kuud hiljem Pariisi olümpia. Čehi sihid on mõistagi kõrgeimad.

«Ilmselgelt enamik ettevalmistust on tal tehtud koos Gerd Kanteriga, mis tähendab, et väga suuri muudatusi ettevalmistusse ei tule,» lisas Olman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles