Mainekas väljaanne ei usu olümpial Eesti kümnevõistlejatesse (3)

Postimees Sport
Copy
Eesti kümnevõistlejad Johannes Erm, Karel Tilga ja Janek Õiglane.
Eesti kümnevõistlejad Johannes Erm, Karel Tilga ja Janek Õiglane. Foto: Tairo Lutter

Athletics Weekly on Suurbritannias ilmuv kergejõustikuajakiri, mis on omas mahlas üks populaarsemaid, kui mitte kõige menukam ning mille veebiportaali külastab iga kuu üle 100 000 inimese. Seega on tegemist maineka väljaandega, aga kahjuks ei usu nad Eesti kümnevõistlejatesse.

Nimelt avaldasid nad paar nädalat tagasi oma ennustuse, kes võidab tänavu suvel Pariisi olümpial kergejõustikus medalid. Kümnevõistluse juurde jõudes pole ennustuse esikaheksas ühtegi eestlast.

Kõige kõrgemalt hindab Athletics Weekly valitseva maailmameistri Pierce LePage'i võimalusi. Kanadalase punktiskooriks ennustatakse 8956 silma, tema lähimateks jälitajateks peetakse Damian Warnerit (8856) ja Kevin Mayeri (8805). Sealjuures tuleb märkida, et neist viimane on sel hooajal taas vigastuste küüsis.

Lisaks kahele kanadalasele ja ühele prantslasele pakutakse esikaheksasse sakslast Leo Neugebauerit (8696), tänavust sise-MM kulda Simon Ehammerit (8686), Grenada atleeti Lindon Victorit (8645), norralast Sander Skotheimi (8612) ja Austraalia rekordimeest Ashley Moloneyt (8609).

Kui tervis lubab, on lisaks välja toodud nimedele kõrge koha mängus ka vähemalt kaks eestlast. Karel Tilga viis mullusel MMil oma isikliku rekordi 8681 ja tänavune sise-MMi pronks Johannes Erm 8484 punkti peale, mis pole küll meeletu skoor, aga 26-aastast tartlast peetakse tohutult andekaks meheks, kelles on peidus mitusada punkti veel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles