ROK jättis Vene tankiks hüütava kahekordse olümpiavõitja Pariisi ukse taha (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Abdulrashid Sadulajev
Abdulrashid Sadulajev Foto: Aaron Favila

Kahekordsel vabamaadluse olümpiavõitjal, venelasel Abdulrashid Sadulajevil pole võimalik Pariisis tiitlit kaitsta. 

Kuna Sadulajevile ei väljastatud veebruaris Schengeni viisat, polnud tal võimalik Rumeenias toimunud EMil olümpiapiletit püüda.

Nõnda tulnuks tal seda jahtida sel nädalal Aserbaidžaani pealinnas Bakuus toimuval olümpiakvalifikatsiooniturniiril, kuid seal pani venelasele käe ette Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK).

Nimelt lubab ROK olümpiamängudele ainult neutraalseid sportlasi, kuid hiljutise kontrolli käigus olla Sadulajevi sõjameelsus selgelt välja tulnud, mistõttu ka vastav otsus langetati.

Venelased olid selle peale mõistagi püha viha täis. Sealse maadlusliidu president põrutas alaliidu kodulehel: «Pärast järjekordset pseudokontrolli avalikustas ROK uue nimekirja sportlastest, keda rahvusvahelistele võistlustele ei lubata. Paraku leiab sealt ka kahekordse olümpiavõitja Abdulrashid Sadulajevi nime.

Seega, isegi kui Sadulajev Bakuusse reisib, ei lubata tal ROKi keelu tõttu võistelda. Oleme Maailma maadlusliiduga (UWW) ühenduses ja uurime võimalikke asendusvariante. Soovin siinkohal aga rõhutada, et Sadulajevi otsuse langetas ROK, mitte UWW, kes vastupidi tegi kõik endast oleneva, et Sadulajev saaks maadelda.»

Vene tanki hüüdnime kandva 27-aastase Sadulajevi auhinnakapist võib lisaks kahele olümpiakullale leida viis MM-kulda ja ühe hõbeda. Euroopa meistriks on ta kroonitud neljal korral. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles