Venelasele kaotanud Heiki Nabi luhtas Bakuus võimaluse OM-pilet teenida

Karl-Joosep Küngas
Copy
Maadleja Heiki Nabi.
Maadleja Heiki Nabi. Foto: Tairo Lutter

Maadleja Heiki Nabi kaotas Bakuus toimuval olümpiamängude Euroopa kvalifikatsiooniturniiri teises ringis ja minetas seal võimaluse OM-pileti eest heidelda.

Avaringist prii olnud Nabi pidi olümpiamängudele kvalifitseerumiseks alistama Bakuus kaks vastast. Tihedas konkurentsis tuli tal teises ringis vastamisi minna venelasest Euroopa meistri Sergei Semjonoviga, kelle osalemise seadis Ukraina maadlusliit üldse kahtluse alla.

Aktiivsust näidanud Nabi pääses veerandfinaali 1:0 juhtima, ent Semjonov suutis samamoodi ka seisu viigistada. Kuna agressorriigi maadleja suutis punkti viimasena teenida, siis oli tal ka prioriteet, mis sundis Nabi viimastel minutitel skoorima. Kahjuks see ebaõnnestus ning tulemusega 1:1 kuulus võit venelasele.

Tänase tulemusega sai kindlaks, et Nabil on võimalus olümpiamängudele koht lunastada ainult mais Istanbulis toimuval maailma kvalifikatsiooniturniiril, kus mängitakse välja kolm OM-piletit. Bakuus oli laual kaks piletit Pariisi mängudele ehk nende saamiseks tulnuks finaali jõuda. Kreeka-Rooma maadluse raskekaalus on Pariisis võistlustules 16 sportlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles