EOK kutsub valge kaardi päeval perekonda tänama

Postimees Sport
Copy
Epp Mäe.
Epp Mäe. Foto: Karli Saul/EOK

Eesti Olümpiakomitee eestvedamisel kutsub Eesti spordirahvas täna, 6. aprillil toimuval valge kaardi päeval sõnumiga #aitähperekond oma perekonda ja toetajaid tänama.

Sportlase tee kujunemisel mängib suurt rolli perekonna – olgu see siis lapsevanemate, vanavanemate või hoopis sõpruskonna, koolipere või treeningkaaslaste – toetus. Valge kaardi päeval täname neid, kes on meid viinud oma armastatud spordiala juurde, toetavad meid vaatamata aastaajale areeni ääres ning elavad meile kaasa ka kõige raskematel aegadel.

Projekti eestvedaja, EOK kommunikatsioonijuht Merili Luuk ütleb, et valge kaardi päev on leidnud koha spordirahva kalendris. «Hästi meeldiv, et spordiinimesed leiavad endas tahet meie aktsiooniga kaasa tulla. Kui paljudel aastal oleme näidanud kaarti erinevatele ühiskonnaprobleemidele, siis sel aastal leidsime, et on vaja tuua spordimaailma veidike positiivsust ning vähemalt ühel päeval tänada oma lähedasi,» rääkis Luuk.

Maadleja Epp Mäe võistleb täna Aserbaidžaani pealinnas Bakuus olümpiapileti nimel. Tema sõnul on perekonna toetus tohutu. «On pere, kuhu sünnid ja on pere, kes kasvab su ümber elu jooksul. See valge kaart peab kordades suurem olema, et näidata seda tuge, mis perekonnalt tuleb,» ütles ta.

Valge kaardi päeval poseerib ta oma koera Hermesega, kes tuli ta ellu kaks aastat tagasi. «Pärast pikka väsitavat laagrit on parim tunne kodu uksest sisse astuda, kus ootab sinu armastav pere. Kõik raskused tunduvad hetkega kergemad,» sõnas üheksa tiitlivõistluste medalit võitnud Mäe.

Aastaid välismaal mänginud Eesti võrkpallinaiskonna kapten Liis Kiviloo on sellest hooajast Eestis Rae Spordikool/VIASTON võrkpallinaiskonna liige. Kiviloo sõnul on võistkond talle kui teine pere. «Peale pikki aastaid välismaal saan ka lõpuks igal mängul vaadata publikusse ja seal näha oma kõige kallimaid. Ma ei oleks arvanud, et saan Eestis mängides kunagi tunda sellist kogukonnatunnet nagu välismaa klubides, aga Raes tunnen, et minust tõesti hoolitakse. See on kõik tänu meie imelistele taustajõududele, sponsoritele ja toetajatele, kellega koos oleme Raesse loonud ühe vägeva võrkpallipere!»

Valge kaardi päevast saavad osa võtta kõik. Selleks:

  • Tee foto endast oma perega – lähedaste, sõprade, koolipere või spordiperega, kus näitad valgel paberilehel olevat sõnumit #aitähperekond
  • Postita see foto 6. aprillil oma sotsiaalmeedia lehtedele, lisades juurde haaksõnad #aitähperekond, #valgekaart ja täägi ära Instagramis @team.estonia ja @peaceandsport
  • 6. aprilli tähistamise algatasid Rahvusvaheline Olümpiakomitee ja ÜRO nime all International Day of Sport for Development and Peace. See päev keskendub spordi võimele muuta ühiskonda paremaks – sport suudab inimesi ühendada, dialoogi arendada ning mõistmist ja hoolivust luua. Päeva sümboliks on valge kaart – kui punane kaart tuleb spordis välja tõsise rikkumise eest, siis 6. aprillil näitavad spordiinimesed üle maailma valget kaarti, mis sümboliseerib tolerantsust, hoolimist ja positiivsust. Eestis on valge kaardi päeva eestvedaja EOK.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles