Kergejõustik teeb Pariisi olümpial ajalugu

Jarmo Jagomägi
, reporter
Copy
Rahvusvahelise kergejõustikuliidu president Sebastian Coe.
Rahvusvahelise kergejõustikuliidu president Sebastian Coe. Foto: IMAGO / BEAUTIFUL SPORTS / Olaf Rellisch / Scanpix

Rahvusvahelisest kergejõustikuliidust (WA) saab esimene alaliit, kes premeerib olümpiavõitjaid rahalise auhinnaga.

Ajalooline otsus langetati täna, 10. aprillil. 26. juulil Pariisis algavaks spordipeoks on WA auhinnafond 2,4 miljonit USA dollarit. Valem on lihtne: kõik 48 ala võitjad teenivad 50 000 dollarit.

Lisaks töötatakse juba selle kallal, et järgmistel, 2028. aasta Los Angelese suvemängudel saaks preemiat ka hõbe- ja pronksmedalistid.

«Olümpiakuldade rahaline premeerimine on kogu kergejõustikumaailma jaoks pöördeline hetk. See rõhutab meie pühendumust ja paneb sportlasi veel rohkem olümpia edu nimel pingutama,» ütles WA president Sebastian Coe pressiteates.

«See on jätk 2015. aastal alanud teekonnale, kus investeeritakse raha, mille WA saab rahvusvaheliselt olümpiakomiteelt (ROK), ala sees.»

Tasub ära märkida, et teatevõistluste puhul läheb 50 000 võistkonna vahel jagamisele. Los Angelese olümpia preemiasüsteemi kallal veel nokitsetakse.

WA on end varemgi heast küljest näidanud. Meenutame, et nemad on üks neist vähestest alaliitudest, kes mingil juhul Venemaa ja Valgevene sportlasi Pariisi olümpiale ei luba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles