Maailmarekordinaine tegi südant lõhestava avalduse: soovin vabandada teie ees!

Karl-Joosep Küngas
Copy
Olümpiavõitja ja maailmarekordinaine Yulimar Rojas.
Olümpiavõitja ja maailmarekordinaine Yulimar Rojas. Foto: Christian Bruna/EPA/Scanpix

Viimaste aastate edukaim kolmikhüppaja Yulimar Rojas teatas Pariisi olümpiamängudest loobumisest.

Alates 2017. aastast naiste kolmikhüpet täielikult valitsenud Rojas jääb Pariisi mängudelt eemale treeningul saadud vigastuse tõttu. Olgugi, et mängudeni jääb veel 104 päeva, siis taastuda traumast ei õnnestu.

«Soovin Venezuelale, olümpiamängude perekonnale ja oma jälgijatele teatada, et ma ei ole võimeline osalema Pariisi olümpiamängudel. Suure valu ja kurbusega soovin öelda, et treeningul tundsin meeletut valu pärast hüpet ja hiljem diagnoositi mul Achilleuse kõõluse vigastus. Mu süda on murtud ja soovin vabandada, et ei saa teid esindada Pariisi mängudel,» avas Rojas sotsiaalmeedias vigastuse tausta.

«Olen emotsionaalselt väga löödud, et ei saa oma olümpiavõitu kaitsta. See tekitas minus väga palju elevust, aga nüüd pean sellest loobuma. Pean endale selgeks tegema, miks see juhtus ja korralikult taastuma, et saaksin teiega edasi lennata.»

Rojas on kolmikhüppe kroonimata kuninganna. Tema auhinna kapis on neli MM-kulda, OM-kuld, OM-hõbe, kolm Teemantliiga üldvõitu ja kolm sise-MM-kulda. Lisaks kuulub tema nimele Tokyo olümpiamängudest alates maailmarekord 15.67.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles