Terrorioht võib Pariisi olümpiamängude ajaloolise sündmuse nurjata (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Prantsusmaa president Emmanuel Macron.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron. Foto: Ludovic Marin

Sel suvel toimuvad Pariisis 33. suveolümpiamängud, mis peaksid saama suurejoonelise avalöögi. Kahjuks võib kasvav terrorioht need plaanid purustada.

Prantsusmaa president Emmanuel Macron avaldas esimest korda, et Pariisi olümpiamängude avatseremoonia asukoht võib viimasel hetkel muutuda. Praegu on see planeeritud Seine'i jõele, mis annaks võimaluse rohkematel pealtvaatajatel sündmusest osa saada.

Macron avaldas pressikonverentsil, et laual on mitmeid erinevaid võimalusi, kuidas avatseremoonia Pariisis toimuda võiks. Seejuures ollakse valmis taanduma ka ajaloolisest hetkest.

Nimelt peaks 33. suveolümpiamängude avatseremoonia toimuma esimest korda väljaspool mõnda staadionit. Esialgu on pandud paika vahemik, kus sportlased Seine'i jõel seilavad, ent seda distantsi võidakse oluliselt lühendada. Samuti on terroriohu tõttu võimalus üldse kolida avatseremooniaga Stade de France'i staadionile.

Korraldajad on tegelikult pidanud juba palju muudatusi tegema. Nimelt oodati esialgu avatseremooniale 600 000 inimest, ent seda vähendati poole võrra. Samuti ei tohi enam seda külastada tavalised turistid, vaid ikkagi kutsutud piletiomanikud.

«See avatseremoonia on maailmas ainulaadne. Me suudame seda korraldada ja teeme ka ära! Samuti on paigas plaanid B ja C. Valmistume nendeks paralleelselt ja pidevalt analüüsime erinevaid võimalusi või murekohti,» vahendas Macroni öeldut Prantsusmaa väljaanne RMC.

Prantslasi on muutnud ärevaks erinevate terrorirühmituste ähvardused. Möödunud nädalal ähvardas Terrorirühmitus Islamiriik (IS) rünnakutega Meistrite liiga kohtumiste ajal nii Pariisis, Madridis kui ka Londonis. 

Pariisi olümpiamängud toimuvad tänavu 26. juulist 11. augustini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles