KINDEL Pariisi pääseb vaid üks Eesti vehkleja (1)

Postimees Sport
Copy
Vehklemine. Foto on illustratiivne.
Vehklemine. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Kolm aastat tagasi toimunud Tokyo olümpial teenis Eesti epeenaiskond kulla, individuaalselt tuli pronksile Katrina Lehis. Täna sai lõplikult kindlaks, et sel suvel sõidab Pariisi ainsa Eesti vehklejana Nelli Differt, sest meeste viimasel kvalifikatsioonivõistlusel ei õnnestunud viimast olümpiapiletit hankida Filipp Djatsukil.

Algselt pidi Luksemburgis Differdanges toimunud olümpiakvalifikatsiooni Euroopa tsoonivõistlusel osalema Sten Priinits, kes sai aga Eesti antidopingu ja spordieetika sihtasutuselt (EADSE) võistluskeelu, sest ei olnud kolm korda kättesaadav dopingutestiks.

Nii pääses turniirile Eesti teine number Djatsuk, kes pidanuks Luksemburgi turniiri võitma, et olümpiale pääseda. Alagrupis kolm võitu ja sama palju kaotusi saanud 25-aastane Djatsuk kaotas põhitabeli teises ringis šveitslasele Alexis Bayardile 9:15.

Viimase olümpiapileti sai Hollandi vehkleja Tristan Tulen, kes sai alagrupis vaid ühe kaotuse. Põhitabelis alistas ta kõik vastased ülikindlalt, finaalis võitis ta 15:6 ungarlase Miguel Frazao.

Seega esindab Eestit Pariisi olümpial vaid Differt, kes astub võistlustulle 27. juulil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles