Kahekordne olümpiavõitja lõpetas karjääri

Karl-Joosep Küngas
Copy
Candace Parker 2012. aasta Londoni olümpiamängudel.
Candace Parker 2012. aasta Londoni olümpiamängudel. Foto: AFP / MARK RALSTON / Scanpix

USA korvpallitäht Candace Parker otsustas 38-aastasena säravale sportlaskarjäärile joone alla tõmmata.

Parker on aegade üks säravamaid naiskorvpallureid. Ta krooniti WNBAs kolmekordseks meistriks ning kahes neist tunnistati finaalseeria parimaks mängijaks. Seejuures võitis ta tiitlid kolme erineva naiskonnaga, mida polnud varem ükski mängija suutnud. Samuti oli ta esimene mängija, kes on suutnud ühel hooajal võita nii parima uustulnuka kui ka kogu liiga väärtuslikuma mängija autasu. Meeste hulgas on sarnase saavutusega saanud hakkama ainult Wilt Chamberlain ja Wes Unseld.

Lisaks klubikarjäärile säras Parker ka USA koondises. Ta võitis USA koondise särgis olümpiakulla nii Pekingi kui ka Londoni mängudel. 2012. aasta olümpiamängudel Inglismaal oli ta kogu olümpiaturniiri edukaim lauavõitleja ja viskeblokeerija.

«Ma lõpetan. Ma lubasin, et ei peta kunagi seda mängu ja lahkun hetkel, mil see on paremas seisus kui minu saabudes. Võitleja minus sooviks alati veel üht hooaega, ent nüüd on aeg lõpetada. Minu süda ja keha teadsid, ent pidin andma vaimule aega seda aktsepteerida,» lausus kahekordne olümpiavõitja, kes on väga tänulik 16 aasta eest, mil ta sai profikorvpalliga tegeleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles