Eestist neli korda väiksem riik taotleb olümpiamängude korraldusõigust

Toimetas Ville Arike
Copy
Kataris peeti läinud talvel ka Aasia jalgpallimeistrivõistluste finaalturniir, kus triumfeerisid võõrustajad. Finaal peeti Lusaili staadionil.
Kataris peeti läinud talvel ka Aasia jalgpallimeistrivõistluste finaalturniir, kus triumfeerisid võõrustajad. Finaal peeti Lusaili staadionil. Foto: Karim Jaafar / AFP / Scanpix

Üle-eelmisel aastal jalgpalli MMi korraldanud Katari isu kasvab, nüüd mõlgutatakse juba olümpiamängude korraldamise mõtteid. Jutt käib 2036. aastast.

Katari meedia teatel on riigi olümpiakomitee otsustanud kandideerida ja saada esimeseks olümpiamänge korraldavaks araabia riigiks, vahendas portaal InsideTheGames. Riigi pindala on 11 581 ruutkilomeetrit ehk see on Eestist umbes neli korda väiksem.

Juba ammu on ringelnud kuulujutte Katari võimaliku kandideerimissoovi kohta 2036. aasta mängudeks. Riigi pealinn Doha oli huvitatud juba 2032. aasta mängudest, kuid koos India linna Ahmedabadi, Indoneesia pealinna Jakarta, Saksamaal asuva Reini-Ruhri piirkonna ja Hispaania pealinna Madridiga jäädi alla Austraalia linnale Brisbane'ile.

Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach teatas eelmisel nädalal, et 2036. aasta mängude korraldamise esialgseid huvilisi on suisa kahekohaline arv. Nende seas on ka Katari suur naaber Saudi Araabia.

Katari kasuks räägib mitme lähimineviku suurvõistluse edukas korraldamine. Hakkama saadi nii jalgpalli MMi kui 2019. aastal ka kergejõustiku ja tänavu ujumise MMiga. Samuti peeti Kataris tänavused Aasia jalgpallimeistrivõistlused, kus võidutsesid peoperemehed.

Sel aastal peetakse olümpiamängud Pariisis, 2028. aastal Los Angeleses.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles