Legendaarne uisutreener tegi Ukraina sõja kohta julge avalduse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tatjana Tarasova (paremal).
Tatjana Tarasova (paremal). Foto: Reuters Photographer

Venemaa iluuisutamise legendaarne treener Tatjana Tarasova hinnangul tuleks Ukrainas sõda viivitamatult lõpetada.

Tarasova kommenteeris Venemaa meedias teadaannet, kus Prantsusmaa president Emmanuel Macron kinnitas, et Hiina riigipea Xi Jinping toetab vaherahu kõikides sõjalistes konfliktides Pariisi olümpiamängude ajal. 77-aastase venelanna hinnangul tuleks hoopis radikaalsemalt läheneda.

Oma hoolealused kaheksa olümpiakullani aidanud Tarasova tõdes sotsiaalmeedias, et Venemaa ja Ukraina peaksid kindlasti olümpiamängude ajal vaherahu tegema. Samas soovib ta sellest isegi midagi enamat. «Ma sooviksin, et see vaherahu kestaks kauem kui olümpiamängude ajal. Soovin, et kõik saaksid elada rahulikult.

Paljud arvavad meie kodumaal, et see vaherahu oleks silmakirjalik. Mina pole aga nendega ühes paadis,» viitas Tarasova sellele, et sõda tuleks viivitamatult Ukrainas lõpetada.

Tarasova avaldus on küllalt julge, kuna Venemaal pole liiga palju neid, kes avalikult sõja vastu oleksid või selle lõpetamist nõuaksid.

Praegu pole teada, kas Ukraina sõjas kuulutatakse välja vaherahu.

Pariisi suveolümpiamängud toimuvad sel suvel 26. juulist 11. augustini ning telest näeb otseülekandeid Kanal 2st ja Duo 5st ning Postimehe veebist. Raadiojaamana kannab olümpiamänge üle raadio Kuku. Venekeelse telekanalina kannab olümpiamänge üle Kanal 7.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles