Eesti olümpiakoondis paisus veelgi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kristin Kuuba
Kristin Kuuba Foto: Mihkel Maripuu

Eesti olümpiakomitee andis teada, et meie parim naissulgpallur Kristin Kuuba on taganud koha tänavustele Pariisi olümpiamängudele.

Kuuba olümpiapilet oli tänu piisavale edetabelikohale tegelikult juba varemgi võrdlemisi kindel, kuid nüüd muutus see lihtsalt ametlikuks. Nimelt hoiab eestlanna maailma sulgpalliföderatsiooni (BWF) värskes edetabelis 50. kohta.

Nõrgima edetabelikohaga pääses Pariisi ukrainlanna Polina Buhrova, kelle leiab tabeli 74. realt. Tõsi, olümpiale said ka mõned veel tagapool asuvad sulgpallurid, kuid seda teistel alustel.

27-aastane Kuuba osales kolm aastat tagasi ka Tokyo mängudel, kus jäi jagama 17.–32. kohta.

Hetkeseisuga on Eesti olümpiale saatmas 14 sportlast, kuid erinevate hinnangute järgi võib meie koondis paisuda veel umbes 25-liikmeliseks. 

Kergejõustikus on olümpianormi täitnud kümnevõistlejad Karel Tilga, Janek Õiglane ja Johannes Erm ning 400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi.

Ujumises on pilet taskus Eneli Jefimoval ja Kregor Zirkil.

Vehklemises kindlustas Pariisi mängudel koha Nelli Differt.

Laskmises tulevad rajale Peeter Olesk ja Peeter Jürisson.

Jalgrattasõidus on meil kindlasti üks pääse, mille saab ilmselt Madis Mihkels.

Sulgpallis kindlustas nüüd koha Kristin Kuuba.

Vibulaskmises esindab meid Reena Pärnat.

Purjetamises on Eesti eest väljas Ingrid Puusta ja Karl-Martin Rammo.

Pariisi suveolümpiamängud toimuvad sel suvel 26. juulist 11. augustini ning telest näeb otseülekandeid Kanal 2st ja Duo 5st ning Postimehe veebist. Raadiojaamana kannab olümpiamänge üle raadio Kuku. Venekeelse telekanalina kannab olümpiamänge üle Kanal 7.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles