Poja trenni viinud olümpiavõitja varises parklas kokku ja suri

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Leinaküünal
Leinaküünal Foto: Madis Veltman

Pesapalliüldsus on leinas, sest nädalavahetusel suri südamerikke tagajärjel Sydney olümpiavõitja Sean Burroughs.

USA meedia teatel oli 43-aastane Burroughs äsja viinud oma poja Knoxi pesapallitrenni, kui ta varises parklas ootamatult kokku. Kui mees masinate vahelt lõpuks leiti, oli paraku juba liiga hilja: kõik katsed teda elustada nurjusid.

San Diego Padresi 1998. aastal draft'i üheksanda valikuna USA profiliigasse valitud Burroughs käis nelja erineva võistkonna ridades MLBs kokku väljakul 528 kohtumises.

See arv võinuks olla suuremgi, kuid mehe karjäärile sai saatuslikuks sõltuvus – nii narko- kui ka alkoholi – mistõttu oli ta 2006. aastal sunnitud sportlaskarjääri sinnapaika jätma. 

Neli aastat hiljem oli ta deemonitest siiski võitu saanud ja üritas ka comeback'i. Kuigi Burroughsil õnnestuski uuesti MLBs jalg ukse vahele saada, siis pingiotsast kaugemale ta ei jõudnud. Lisaks Padresile kandis ta karjääri jooksul veel Tampa Bay Devil Rays, Arizona Diamondbacksi ja Minnesota Twinsi särki.

Kuigi MLBs jäi tal see tõeline läbilöök tegemata, õnnestus Burroughsil särada rahvusvahelisel areenil. Nimelt aitas ta USA koondisel tulla 2000. aastal Sydneys olümpiavõitjaks. Finaalis olid ameeriklased toona 4:0 üle Kuubast. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles