Eesti neljapaat pääses olümpia kvalifikatsioonil kindlalt finaali

Karl Mihkel Eller
Copy
Vasakult: Mikhail Kushteyn, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Johann Poolak.
Vasakult: Mikhail Kushteyn, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Johann Poolak. Foto: Detlev Seyb/World Rowing

Šveitsis Luzernis algas sõudmise olümpiamängude kvalifikatsioonivõistlus. Eesti paarisaeruline neljapaat tuli eelsõidus teiseks ja pääses otse teisipäeval toimuvasse finaali.

Eesti neljapaat (Mikhail Kushteyn, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Johann Poolak) sai oma eelsõidus Austraalia (5.48,92) järel teise koha ja kaotas võitjale 0,78 sekundiga. Sellega pääseti otse finaali, mille kaks paremat kindlustavad koha Pariisi olümpiamängudele.

Esimesest eelsõidust said otse finaali Norra (5.48,68) ja USA (5.50,99). Järelejäänud kuus paatkonda püüavad kahte viimast finaalikohta homme vahesõidus.

Puhtalt aega põhjal tundub, et kahe pileti nimel tuleb väga tuline heitlus Austraalia, Eesti, Norra ja USA vahel ning pole välistatud, et sellesse sekkub ka mõni vahesõidust edasi pääsev kvartett.

Eesti tuli eelmisel aastal toimunud MMil B-finaalis teiseks ja jäi esimesena OM-piletita. Pariisi mängudele on juba koha taganud Holland, Itaalia, Poola, Suurbritannia, Šveits, Saksamaa ja Rumeenia.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Tagasi üles