Kas maailma parim korvpallur ikka osaleb Pariisi olümpiamängudel?

Karl-Joosep Küngas
Copy
Nikola Jokic
Nikola Jokic Foto: USA TODAY Sports / Ron Chenoy / SCANPIX

Viimastel aastatel maailma parimaks korvpalluriks tõusnud Nikola Jokic ei julgenud Pariisi olümpiamängude kohta lubadusi jagada.

Korvpalliliigas NBA kolmandat korda kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Jokici hooaeg unistuste liigas sai sel nädalal ootamatu lõpu. Tema koduklubi Denver Nuggets kaotas läänekonverentsi poolfinaalis 4:3 Minnesota Timberwolvesile ja nõnda jäi mullune tiitel Denveril kaitsmata.

Arvestades, et möödunud hooajal jäi Jokicil suvepuhkus küllalt lühikeseks, siis sel korral kavatseb ta seda rohkem nautida. Teatavasti armastab Serbia korvpallitäht tegeleda kodumaal oma hobustega ja ka pidutseda.

Samas on paljud korvpallitähed minemas oma koondistele appi ka Pariisi olümpiamängudele. Näiteks on USA pannud kokku hirmkõva koosseisu, kust võib leida nii LeBron Jamesi, Kevin Duranti, Stephen Curry kui ka Anthony Edwardsi. Serbia loodaks kindlasti, et nemad saaksid Jokiciga arvestada, ent keskmängija lubadusi ei jaganud.

«Ma ei tea, kas ma olümpiamängudele lähen. Eks see ole näha. Pean selle üle esmalt mõtlema,» lausus Jokic, kes on Serbia koondise ridades võitnud 2016. aasta OM-hõbeda. Viimati mängis ta koondisesärgis 2022. aasta EMil, kus tuli langeda juba kaheksandikfinaalis.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles