Eesti neljapaat jõudis sentimeetrite mängus Pariisi olümpiale!

Toimetas Ville Arike
Copy
Eesti paarisaeruline neljapaat.
Eesti paarisaeruline neljapaat. Foto: Detlev Seyb

Luzernis peetaval Pariisi olümpiamängude kvalifikatsiooniregatil täitis Eesti paarisaeruline neljapaat ülesande, tulles täpselt vajalikule teisele kohale ja lunastades olümpiapileti.

Eesti neljapaat (Mikhail Kushteyn, Allar Raja, Tõnu Endrekson, Johann Poolak) pidas lõpuni ülipinevat võitlust USAga ning edestas toda 0,13 sekundiga. Distantsiliselt tähendas see umbes 20–30 sentimeetrit. Seejuures oli 500 meetrit enne lõppu sama napp edu jänkidel.

Stardist alates läks juhtima Norra, kes sõitis oma sõitu ega andnud ohje kordagi käest. 13-kraadises jaheduses peetud sõidus sai Norra aja 5.50,89 ja pälvis samuti olümpiapileti. Eestit edestati 1,31, USAd 1,44, Prantsusmaad juba 4,85 sekundiga. Austraalia ja Ukraina jäid veel kaugemale maha.

Eesti sai stardist korralikult minema ning oli 500 m märgis teine, liidrist maas 0,57 sekundiga. Prantslasi edestati 3, austraallasi 32 sajandikuga. Poolel maal ehk 100 meetril edestas Eesti jälitajaid USAd ja Austraaliat juba enam kui poole sekundiga.

Seejärel tegid ameeriklased spurdi ja jõudsid Eestile järele. Distantsi viimasel veerandil sikutasid mõlemad paatkonnad aere kõigest väest ning kriipsu võrra rohkem jaksu oli eestlastel!

Pariisi olümpiamängudel osaleb üheksa neljapaati, ning need kõik on Euroopast! Eelmise aasta MMilt olid olümpiapileti saanud Holland, Itaalia, Poola, Suurbritannia, Saksamaa, Šveits ja Rumeenia. Nüüd lisandusid Norra ja Eesti.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles