Meedia: Prantsusmaa suurim spordistaar ei osale Pariisi OMil

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Kylian Mbappé (kõige vasemal).
Kylian Mbappé (kõige vasemal). Foto: Franck Fife / POOL

Hispaania meedia kirjutab, et maailma üks paremaid jalgpallureid Kylian Mbappé ei osale suvisel Pariisi olümpial, sest Madridi Real ei luba.

25-aastane edurivimees teatas mõni aeg tagasi, et lahkub oma senisest koduklubist Pariisi Saint-Germainist ning siirdub välismaale. Kõikide märkide järgi saab Mbappést Madridi Reali pallur.

Hispaania kuninglik klubi ei taha Mbappéd aga olümpiale lasta ning neil pole selleks ka mingit kohustust, kuna tegemist pole maailma jalgpalliliidu FIFA egiidi all peetava võistlusega. Radio Marca teatel pole prantslane erand, sest Real ei taha Pariisis näha ühtegi oma mängijat, kuna nad ei taha riskida sellega, et keegi saab (tõsiselt) vigastada.

Reali positsioon on seda mõistetavam, et paljudel tippjalgpalluritel on kolme nädala pärast algava EMi tõttu niigi tihe suvi. Peaks Prantsusmaa seal kaugele jõudma, pole Mbappél võimalik aega maha võtta, kuna EM-finaali ja OMi jalgpalliturniiri algust lahutab vaid kümme päeva.

Prantslased pole aga lootust kaotanud ning Reali on üritanud mõjutada ka riigi president Emmanuel Macron, kes tahab Prantsusmaa suurimat spordistaari igal juhul OMil näha. 

Mbappé ise ütles aasta alguses, et tema jaoks oleks kodusel olümpial mängimine tohutult oluline.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.

Märksõnad

Tagasi üles