AMETLIK Eesti on meile kolm medalit toonud alal esindatud ka Pariisi olümpial

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Klen Kristofer Kaljulaid (valges) pääses Pariisi olümpiamängudele.
Klen Kristofer Kaljulaid (valges) pääses Pariisi olümpiamängudele. Foto: Margus Ansu

Eestlased on taasiseseisvumisest alates olnud judos esindatud kõikidel suveolümpiamängudel ning Pariisis jätkab seda traditsiooni Klen Kristofer Kaljulaid.

Kuni 90 kg kehakaalus võistleva Kaljulaidi olümpiapilet oli tõenäoline juba mitu kuud tagasi, kui ta maailma edetabelis piisavalt kõrgele kerkis. Kuivõrd vahepeal toimunud turniiridega keegi suuremat sorti imet korda ei saatnud, saigi tema isa, Eesti Judoliidus presidendi ametit pidav Kaido Kaljulaid täna ühismeedias kuulutada, et tema poeg ja ühtlasi ka Eesti judo on Pariisis esindatud.

«Uhke isa! Eesti judo on alates Eesti taasiseseisvumisest olnud esindatud kõigil suveolümpiatel. Seekord siis saadan poja,» kirjutas ta postituse juurde. 

Pariisi olümpiale pääseb kõikide kaalukategooriate peale kokku 372 judokat (186 meest ja 186 naist), mida on 19 võrra vähem kui 2020. aastal Tokyos. 

Kuni 90 kg kaaluvate meeste seas sõidab Pariisi 26 sportlast. Üks koht eraldati korraldajale Prantsusmaale, 17 meest teenis pileti maailma edetabeli alusel ning ülejäänud kaheksa – juba maailmajagudest sõltuvalt – samuti edetabeli kaudu. Kaljulaid pääseski peale spetsiaalselt Euroopale mõeldud koha kaudu.

Vastava edetabeliga on võimalik tutvuda SIIN.

Nagu öeldud, on Eesti judo olnud pärast taasiseseisvumist esindatud kõikidel suveolümpiatel. Vähe sellest, meie judokad on sealt naasnud ka kolme medaliga.

2000. aastal Sydneys riputati pronksmedalid Aleksei Budõlini ja Indrek Pertelsoni kaela, neli aastat hiljem Ateenas lisas Pertelson enda auhinnakappi veel ka teise pronksise autasu. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles