Olümpiavõitja eemaldas autolt Venemaa kirjad, aga...

Postimees Sport
Copy
Venemaa olümpiavõitjatele antud kirjadega BMWd.
Venemaa olümpiavõitjatele antud kirjadega BMWd. Foto: Kuvatõmmis videost

2016. aasta Rio de Janeiro olümpial iluvõimlemises kuldmedali teeninud Margarita Mamun eemaldas oma autolt Venemaa kirjad, kuid selle põhjus pole sugugi nõnda idealistlik nagu meie läänemaailmas võiks arvata. 

Esmalt taustast. Nimelt premeeris Venemaa valitsus toona kõiki olümpiavõitjaid tuttuute BMWdega, mille kapotil ja ustel ilutsesid Venemaa koondise kirjad ja logod. Ent nagu juhtlõiguski öeldud, siis Mamuni masinalt neid enam ei leia. 

«Need autod anti meile üle Punasel väljakul ja selle kapotile oli suurelt kirjutatud «Venemaa koondis». Mina otsustasin selle aga maha tõmmata, kuna mõistsin, et aeg on edasi liikuda,» sõnas ta juutuuber Vitja Kravtšenkole antud intervjuus.

Ühesõnaga Mamuni lükke taga polnud mitte Ukrainas toimuv, vaid tõsiasi, et ta lõpetas pärast Rio de Janeiro olümpiat ka sportlaskarjääri.

Nagu hiljem selgunud, olid varajase loobumise taga ka ebameeldivad kogemused: nimelt ahistasid juhendajad Mamuni lapsena treeningutel. «Ta pole õnneks enam elus, mistõttu saan sellest kõigest rääkida. Kui ta aga oleks elus, sooviksin tema üle kohut mõista. Ta tõesti põhjustas meile palju valu,» sõnas endine iluvõimleja.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles