Priinitsa lootus Pariisi olümpiast pole täielikult kustunud

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Sten Priinits.
Sten Priinits. Foto: Erakogu

Eesti dopinguvastase apellatsioonikolleegiumi poolt õigeks mõistetud epeevehkleja Sten Priinitsa Pariisi olümpia lootused pole täielikult kustunud.

Aprillis saadud 18 kuu pikkuse võistluskeelu tõttu polnud Priinitsal võimalik Luksemburgis toimunud kvalifikatsiooniturniiril olümpiapiletit püüda. Tema asemel esindas Eestit 15. koha saanud Filipp Djatsuk.

Vehklemisliidu peasekretär Aivar Paalberg sõnas Postimehele, et nad vaatavad, millised on juriidilised võimalused Priinitsale juuli teises pooles algavaks Pariisi olümpiaks vabapääse saada. 

«Mis võimalused on, selgub siis, kui oleme mingid vastused saanud ja enne seda ei oska midagi prognoosida. Aga fakt on see, et kui ei proovi, siis ei saa ka teada,» ütles ta.

Kui eestlastel läheks õnneks, poleks Priinits ainus Pariisis vehklev vabapääse.

Mullusel MMil diskvalifitseeriti Ukraina espadronivehkleja Olha Harlan, kuna ta ei surunud pärast avaringi 15:7 võitu Anna Smirnova üle vastasega kätt. Selle asemel tahtis ukrainlanna venelannaga mõõgaterasid puudutada, aga agressorriigi sportlane polnud sellega nõus.

Smirnova esitas rahvusvahelisele vehklemisliidule protesti, kuna tema hinnangul ei käitunud Harlan lugupidavalt. Protest rahuldati, ukrainlaste vastuapellatsiooni aga mitte.

Päev hiljem kirjutas rahvusvahelise olümpiakomitee president Thomas Bach Harlanile kirja, kus ütles, et vehkleja saab igal juhul Pariisis võistelda.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles