Prantsusmaal vahistati olümpia ajaks terrorirünnakut kavandanud mees

Copy
Vaade Saint-Etienne'i staadionile.
Vaade Saint-Etienne'i staadionile. Foto: Mourad Allili / SIPA / Scanpix

Lõuna-Prantsusmaal Saint-Etienne'is vahistati eelmisel nädalal mees, kes plaanis paari kuu pärast toimuvate olümpiamängude aegu terrorirünnakut korraldada.

Prantsusmaa võimude teatel on tegemist 18-aastase tšetšeeni päritolu isikuga, kes kavandas rünnakut. Siseminister Gérard Darmanin tõstis esile luureteenistusi, kes teevad head tööd mängude turvalisuse kaitsmisel.

Prantsusmaa meedia teatel vahetas vahistatu tuntud islamistidega krüpteeritud sõnumeid. Väidetavalt leiti tema telefonist ja arvutist St. Etienne'i staadioni fotosid ja videoid.

Siseministri teatel plaanis islamiäärmuslikust ideoloogiast inspireeritud kurjategija rünnata sel staadionil pealtvaatajaid ja turvatöötajaid. St. Etienne'is peetakse mitu olümpiaturniiri jalgpallimängu. Islamistid on üle riigi viimastel aastatel korraldanud mitu rünnakut.

Prantsusmaa valitsus kavatseb mängude turvalisuse tagamiseks kasutada umbes 20 000 sõdurit ja 40 000 politseinikku, teatas BBC. Välisriikidest – sealhulgas Eestist – tuleb appi umbes 2000 sõjaväelast ja politseinikku.

Tagasi üles