Aeg tiksub kergejõustikulegendile halastamatult

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Renaud Lavillenie.
Renaud Lavillenie. Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL

Meeste teivashüppes pääseb Pariisi olümpial starti 32 sportlast ning ühest riigist võib osaleda kuni kolm atleeti. Kergejõustikulegend Renaud Lavillenie peab veel vaeva nägema, et jõuda kodustele mängudele.

Pariisi olümpiakohad lähevad lukku 30. juunil ning praegu on prantslastest kas OM-normi (5.82) või maailma kergejõustikuliidu edetabeli alusel kohal Thibaut Collet (5.92), Robin Emig ja ka mitmevõistlusega tegelev Baptiste Thiery (mõlemad pingerea alusel).

Lavillenie võistles hiljuti Poolas, kus sai teise koha 5.72ga, mis on tema parim tulemus alates 2022. aasta lõpust. «Olen mitmel põhjusel väga rahul,» alustas väljaande L'Equipe'iga vestelnud 2012. aasta olümpiavõitja.

«Eelmisel nädalal võistlesin Clermont-Ferrand'is ning ehkki tunne oli hea, ei teinud ma tulemust. Pärast seda olin üsna väsinud ja treeningutel s**t. Ma ei läinud Poola erilise enesekindlusega, aga soojendus läks väga hästi ja sain võistluselt enesekindlust.

Kui ületasin 5.42, siis ütlesin endale, et võin võistlusega rahule jääda, kui ületan 5.62. Olin paremas vormis, kui oskasin arvata ja see on väga hea märk. 5.82 pole üldse kaugel.»

Lavillenie usub, et Poolas jäi tal 5.82 peal puudu kahest asjast: jäigemast teibast ja rohkem võistlemisest. Gallia kuke järgmine võistlus on juba 8. juunil ning ehk õnnestub tal seal olümpianorm alistada ja Thiery OM-kohalt välja lükata.

37-aastane Lavillenie oli aastaid maailma parim teivashüppaja. Lisaks olümpiakullale on tema auhinnakapis neli sise-EM kulda ja kolm kuldmedalit nii sise-MMilt kui ka välis-EMilt. 

2014. aastal alistas ta 6.16 ning võttis enda nimele veidi vähem kui 20 aastat Serhii Bubka käes olnud maailmarekordi. Lavillenie'lt võttis peaaegu täpselt kuus aastat hiljem teatepulga üle praegune hiid Armand Duplantis, kes ületas Poolas Torunis 6.17 ning viis tänavu maailmarekordi 6.24 peale.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles